Placemaking2

URBANISZTIKAI KUTATÁSOK ÉS GYAKORLATOK / PLACEMAKING2 [BMEEPUI0815]

Helyteremtés Budapest Belvárosában.
A Placemaking (2 kredites szabadon választható tárgy) keretein belül a témánk a mikro-helyek keresése és kialakítása (POP-UP) Budapest két karakteres kerületében: Terézvárosban és Józsefvárosban. A kurzus során várunk minden évfolyamból hallgatókat,  akikkel az UFLab kutatóműhely 6 lépéses technológiáját követve valós párbeszédeket folytatunk a város szereplőivel és célunk a 2021 nyári “in situ” fizikai helyszíni beavatkozás.

A Józsefvárosi Losonci tér megismerésével és vizsgálataival foglalkoztunk a 2020/21/I. félévben, ezt folytatva szeretnénk a tavaszi félévben a helyi közösségi (kutatás-tervezés-csinálás) használatokat, igényeket és érdekeket felmérni és azokkal összhangban helyet teremteni a Losonci téren. Találjuk ki együtt, hogyan lehet párbeszédet, akciókat és helyet generálni sárga fém planténerek segítségével! A tárgy utóéletét TDK dolgozatokban is szívesen látnánk.

Oktatók: prof. Alföldi György DLA, Kurucz Olívia és Bokányi Imre az UFLab kutatóműhelyből, valamint a helyiek és külső szakemberek (tájépítészek, közlekedés mérnökök, stb.)

Kérdés esetén ezeken az emailcímeken elértek minket: uflab@urb.bme.hu, kurucz@urb.bme.hu, alfoldi.gyorgy@urb.bme.hu

Placemaking1 – 2020
Consultants: prof. György Alföldi DLA, Olívia Kurucz, Imre Bokányi
[Students: Czékus Fülöp / Fercsik Fruzsina / Kovács Krisztina / Siska Enikő / Zubek Károly / Győrfi Dániel / Kovács Laura]

Skills: 2020, 2021, projects, public participation, studio works