TDK2021 – LIGHT MODE

  • A képen az AIM Architecture + Urban Matters URBAN BLOOM projektje látható. Kredit: Urban Matters by MINI, CreatAR Images. Forrás: https://www.archdaily.com/927754/11-rules-to-follow-when-creating-vibrant-public-spaces?ad_medium=gallery

TDK2021 // UFLAB / LIGHT MODE / PLACEMAKING

POP_UP helyteremtés Budapest Belvárosában.
A TDK keretei között Budapest két karakteres kerületében Terézvárosban és Józsefvárosban mikro-helyek keresése és kialakítása (POP-UP) a téma. Az UFLab kutatóműhely tapasztalatait kihasználva választható kutatási vagy művészeti téma, helyi közösségi (kutatás-tervezés-csinálás) akciók, közlekedési javaslatok (kerékpáros helyek) felvetése, “okos városi”(interaktív helyek), vagy “zöld karakterű” beavatkozások tervezése hallgatók-oktatók és mindenképpen helyiek közös munkájával. A TDK reagálni kíván a tavasszal lezajló járványt követő közterület használati, gazdasági, társadalmi változásokra. Tavasz végén virtuális indulás, utána reméljük, hogy már nyáron sor kerülhet az “in situ” fizikai helyszíni munkára. A feladatok beadásának határideje 2021. október eleje.

ONLINE TÁJÉKOZTATÓ VIDEÓ / ZOOM MEETING

A TDK kutatást az őszi félévben az PLACEMAKING szabadon választható tárgy keretében folytatnánk tovább (megfelelő számú érdeklődő esetén), ahol a kialakult ötletekkel és tervekkel, egy 2022 nyári megvalósítást céloznánk meg!

Témavezetők: prof. Alföldi György DLA, Kurucz Olívia és Bokányi Imre az UFLab kutatóműhelyből, valamint a helyiek és külső szakemberek (tájépítészek, közlekedés mérnökök, stb.)

Jelentkezzetek! Ezeken az emailcímeken elértek minket: uflab@urb.bme.hu, alfoldi.gyorgy@urb.bme.hu, kurucz@urb.bme.hu

Megnézem a TDK2021 // UFLAB / DARK MODE / EXTREME URBANISM verziót.
Megnézem a TDK hirdetményt az URBANISZTIKA TANSZÉK honlapján.
Megnézem a TDK követelményeket BME honlapján.

Skills: 2020, 2021, research, studio works